Rafidah: UMNO members are hypocrits

KOTA BHARU: Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Rafidah Aziz hari ini menyelar anggota Umno yang bersikap hipokrit sehingga menyebabkan parti itu berterusan dilanda pelbagai kemelut.

Rafidah berkata, sikap ’yes boss’ anggota parti yang mengiakan setiap keputusan dan kata-kata pemimpin walaupun mereka sebenarnya tidak bersependapat, menyumbang kepada masalah yang bertimpa-timpa dihadapi parti ketika ini.

“Tidak patutlah kalau nak salahkan presiden semata-mata sehingga suruh dia letak jawatan. Ahli Umno ni ramai yang hipokrit, sebab itulah nakhoda tidak tahu mana nak pergi, dia ingat semua nak pergi satu tempat kerana di depan mereka kata ya, tak pernah ditegur, tapi belakang pula kata lain.

“Bila timbul masalah, suruh tukar nakhoda. Tak bolehlah setiap kali kapal nak karam, kita angkat nakhoda buang ke laut,” katanya ketika berucap pada majlis perjumpaan dengan Wanita Umno Kelantan di sini hari ini.

This was taken from berita dari gunung. Go there for more.

*******

She’s been rather quiet all this while, except for one or two statements here and there. And it almost seems like she’s the only sensible person left in UMNO. Note: I said it almost SEEMS.

I remember once, about a week or two after GE2008 when she went down on the record as saying that it is UMNO Youth who failed UMNO in GE2008, because they failed to get their message across to the younger voters, who were the major cause of their defeat. Also sensible, no?

She’s right about UMNO members being hypocrits, but does that mean she is one too?


One Comment on “Rafidah: UMNO members are hypocrits”

  1. amen says:

    DAH LAH, TUNDIN SATU JARI KAT ORG, TAK SEDAR, TIGALAH KAT YOUR SELF…….. WAKE UP


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s